پروتئیناز -K
پروتئیناز -K
پروتئیناز- K توسط قارچ Tritirachium album تولید و ترشح می شود و آنزیمی اندوپپتیداز از خانواده سرین پروتئازها است که پیوندهای پپتیدی در مجاورت گروههای کربوکسیل اسید آمینههای آروماتیک و آلیفاتیک را شناسایی و هضم میکند. از این رو توانایی هضم طیف وسیعی از پروتئینها را داراست. از این رو برای استخراج اسیدهای نوکلئیک از نمونههای بیولوژیک بطور گستردهای مورد استفاده قرار میگیرد.
پروتئیناز k از پایداری بالایی برخوردار است و در حضور عوامل دناتوره کننده مانند اوره(4 M)، SDS(0.5 %) و گوانیدین هیدروکلراید(3 M) و Triton X100 (1%) میتواند به فعالیت آنزیمی خود ادامه دهد.
پروتئیناز k در محدوده دمایی 20 تا 60 درجه سانتیگراد دارای فعالیت است و دمای بهینه فعالیت آن 37 درجه است.
پروتئیناز k معمولا در غلظت های 50-100 µg/ml مورد استفاده قرار می گیرد.